19.05.14

"РАЗЛИЧНИТЕ"

Кои са те ли? Инвалидите, болните от редки болести, самотните майки с деца, активните, инициативните, тези, които към момента са трета глуха.
Намирането на работа в момента наистина е трудно, но за тези Хора е невъзможно да започнат където и да било. Несериозно е на слепите хора (това се сетих просто) да им се дават по около 150лв. инвалидна пенсия и това да се смята за достатъчно. Не, не е достатъчно, а си е жива подигравка. Ако всеки един си намери работа, нещата ще са много по-различни. Нека да се помисли в тази посока (тези Хора да са с предимство, дори ако трябва задължително да има по един такъв служител, някакви стимули и подпомагане да има за фирмите за наемането на такива Хора) ..... какво като са глухи, слепи, в инвалидни колички, жени с малки дечица (с дечица, които зимата не спират да боледуват и мама често отсъства от работа, след което я гледат на криво, никой не й говори и се чудят какво и как да сглобят, за да я разкарат от там). Крайно време е да се разбере, че и тях ги има, че и те са Хора и имат права. Както всички останали "виждащи", "чуващи", "здрави" и т.н.
Всички те са уникални, много знаещи можещи и могат много да дадат, само да им се даде възможност.

НЕ на задължителните ваксини! Който иска да се ваксинира, който не иска да не го задължават.

Изцяло нова образователна и здравна реформа!

Гласа на гражданина да се чува ежеминутно! Да се взимат под внимание мненията им, предложенията им, възраженията им и да се изчисти държавната администрация от тези бездушни и без собствено мнение същества.

Така и така съм се включила да не забравя да спомена и Банките! Хайде най-накрая и тях някой да ги постави на мястото им. Защото нещо се самозабравиха господата банкери. Много хора с ипотеки останаха без работа (вкл. и банкови служители - неудобни, много знаещи, прекалено кадърни и неудобни много често) и не стига, че се чудиш как да вържеш двата края, ами и някакви си от отдел "Събиране на вземания" да ти звънят, да ти рецитират някакви заучени фрази, да те заплашват и какво ли не още. Банката, която те е оставила без работа, да ти дава съвети как да оцеляваш и да си намериш работа и да те остави на улицата ...... без коментар. Хайде стига вече.

"Аурубис" и ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД и всякакви такива като тях, да се видят най-накрая тези прословути договори и защо така се пазят и какво там не е наред и който откъдето е?!

Един мм. българска земя да не се допусне да се продаде на чужденци и такива на които им е все тая какво ще се случи с това парче земя и единственото нещо, което знаят е само и единствено пари (бетониране, гигантски строежи) и нищо друго!

За мен е важно детето ми един ден да живее в една различна България, да живее нормално, добре и спокойно. Тук. Сега е на 4, така че имам реален шанс да й го осигуря. И няма да мирна, докато тук в тази държава нещата не си дойдат на мястото. Каквото зависи от мен, аз ще си имам грижата. За другото пък ще помагам както мога.

Имате моя глас и моята подкрепа, г-н Папазов! Каквото и да се случи, не ги забравяйте "Различните".
25 3