Виктор Папазов

Здравей, благодаря ти, че си тук


Споделям с теб сега мислите, които ме вълнуват и които ме държат буден нощем.
 
Политическите партии у нас показаха какво могат. България вече 7 години е член на ЕС, но европейците всяка година ни пишат двойки. В Европа гледат с лошо око на българите, но всъщност не българите, а партиите и партийците са тези, които дискредитират доброто ни име. Партиите от изразители на идеи се превърнаха в ракови образувания, които изсмукват жизнените сокове на страната и народа. Те се превърнаха в корпоративно-олигархични структури.
 
Омръзна да няма алтернатива. Омръзна ми да няма разлика за кого гласувам и дали въобще ще гласувам. Не искам повече да съм изправен пред фалшиви избори. Искам да избирам личности, а не партии.
 
Вярвам, че в България има много образовани и способни хора. Вярвам, че в България има много честни и достойни хора.  Вярвам, че в Бългрия има хора, които не се интересуват само от себе си.
 
Те и аз сме отвратени от партиите. Същите тези партии, които направиха така, че политиката и участието в нея да са мръсен занаят. Направиха го умишлено, за да ги е гнус и страх свестните хора да се занимават с политика, защото ще бъдат окаляни.
 
Само с оплакване и мрънкане няма да стане. Ако искаме нещата да се променят, трябва да направим нещо – да се променим първо ние. Да преодолеем погнусата, да приемем помията, която ще се излее срещу нас, да запретнем ръкави и да започнем да почистваме и нареждаме страната си. Видя се, че досегашните партии и партийци не са в състояние да го направят.
 
Аз съм взел своето решение.
 
Моят избор е да не стоя повече отстрани като зрител. Моят избор е да защитавам интересите на България и българите в Европейския съюз, а не на някоя партия или нейния лидер.
 
Моят избор е да участвам в изборите.
 
ТИ трябва да направиш своя.
 
Ако ти е омръзнало партиите и присъдружните им фирми да живеят на наш гръб, да ни грабят и лишават от бъдеще... 
Ако смяташ, че има и друг начин за постигане на успех, освен с партийна благословия...
Ако вярваш, че нещата могат да се променят...
Ако вярваш, че твоят глас има значение и нещата зависят от теб...
Ако подкрепяш идеите ми...
 
 – вече има за кого ДА гласуваш.
 
Виктор Папазов