Европа на хората

Трябва ни друга Европа  Европа на хората!
Партиите са престанали да представляват интересите на хората, партиите представляват интересите на своите елити. Аз ще бъда Вашият представител в Европейския парламент. Директно ще защитавам Вашите интереси и идеи.
302
Битка с бедността

България и Европа трябва да започнат реална битка с бедността, а ние да се научим да използваме наличните средства. Страната ни трябва да се възползва от фондовете за подкрепа на уволнени работници поради преместени в други държави предприятия. Има евросредства за това.
317
По-малко регулации

Дотук с постоянно нарастващите изисквания и стандарти, идващи от Брюксел! Българските предприемачи се задъхват от потопа от нови и нови норми и стандарти. Нужна ни е Европа с по-малки, но по-ефективни регулации.
338
НЕ на бюрокрацията

Трябва ни Европа, която подава ръка, а не формуляри! Можем драстично да намалим бюрокрацията по европроектите и да опростим формуляри и процедури. Парите трябва да стигат до тези, на които са им най-нужни.
358
Здравеопазване

Европа може да помогне и за решаване на най-преките, наболели въпроси. На България е нужна оперативна програма „Здравеопазване". Правено е в други страни, може да стане и у нас.
307
Работещ единен пазар

България и Европа имат нужда от работещ единен пазар. Пълната либерализация на услугите в Европа ще даде много възможности на нашия бизнес и ще помогне да се справим с бедността.
236
Еврофондове за МСП

Еврофондовете не са за българските олигарси, а за българските данъкоплатци. Затова настоявам за спешна подкрепа за малките и средни предприятия и общини, които нямат достъп до средствата за инвестиране.
343
Иновации

България трябва да използва максимално средствата за иновации. Сегашните фондове са на практика недостъпни до нашите организации и фирми. Те имат нужда от подкрепа, информация и опростяване на правилата.
299
Млади предприемачи

България има нужда от нови, млади и модерни предприемачи. Страната ни може да подготви оперативна програма „Предприемачество". Тя ще подкрепи тези хора и индустрии, които носят най-големи приходи и доходи за бюджета. Тези хора и индустрии, които връщат надеждата, че и в България може да се успее.
309
Образование през целия живот

България не използва наличните ресурси за развитие на науката и изследванията. Програма „Образование" е стъпка в правилната посока, но тепърва трябва да помогнем на университетите, изследователските и развойни центрове да използват фондовете за доброто на икономиката и страната.
350